Ritmes van de Balkan en Anatolië (deel 2)

Over pittige timing, zwoele ritmes, smaakvolle versiering en kruidig accoordgebruik olv Nehrun Aliev (percussie, accordeon, klarinet, keyboard)

Tips en trics voor wie zijn ritmische vaardigheden wil bijvijlen en begeleidings-technieken wil updaten. We duiken in de geheimen van timing, ritme, versieringen en accoordgebruik, die zo karakteristiek zijn voor de “Roma-sound”.

De workshop werkt als een gemengd ensemble, met speciale aandacht voor percussie, klarinet en accordeon. Aan de hand van een aantal mooie nummers, zullen we de verschillende ritmiek onder handen nemen, zowel in de begeleiding als in de melodie. Bij de melodie, kan de versiering een belangrijke rol spelen voor het ritme! Zo nodig zal er ook aandacht zijn voor de verschillende balkan toonladders. Aan bod komen vragen als: Hoe verdeel je de ritmes en akkoorden over je instrument, wat speel je wel, wat kun je eventueel weglaten. Hoe vorm je een geoliede “backline” met de begeleidingsafdeling van een band! (slagwerk, bas, gitaar, toetsen) en hoe kunnen melodie instrumenten daar ook hun steentje aan bijdragen, als ze even geen melodie spelen…..

Het idee van vorig jaar, om een gezamenlijke warming-up in te plannen voor training van ritmes en begeleiding, was geslaagd en zullen we ook deze Voho weer aanbieden.
Indien je een darbuka of andere speelbare handtrommel bezit, neem maar mee!
Het streven is tevens om een of twee nummers gezamenlijk met de workshop van Monique Lansdorp uit te werken.

Niveau: midden-gevorderd
Redelijk van blad kunnen spelen en/of akkoorden kunnen vinden

Alle Instrumenten welkom, percussionisten (eventueel zonder techniek) maar met
gevoel voor ritme
Voertaal : Engels en duits