Anna-Marina Sadeghi

Anna-Marina Sadeghi groeide op in een muzikantenfamilie in Basel. Ze voltooide haar pianostudie aan de Musikhochschule in Freiburg en studeerde muziek en beweging aan de Muziekacademie van Basel.
Ze heeft een breed scala aan onderwijsactiviteiten zoals docent piano en koordirigente.

Anna maakte deel uit van diverse wereldmuziek ensembles waaronder klezmerband D’Schiksn, de Roma-groep Baro Drom, Les Marinelles en andere Zwitserse formaties. Als lid van het Freiburg Jazz Choir nam ze deel aan internationale concerttournees, oa in Japan.

Sinds 2022 is Anna vast bandlid van de groep Weliona, die zigeuner- en balkanmuziek ten gehore brengt. Op dit  moment leidt ze meerdere koren met wereldmuziek zoals bij Galotti Weltmusik Werkstatt in Zurich, een project met Balkan & Roma liederen!

Anna’s specialiteit is Roma-muziek, welke ze door jarenlang contact met een Slowaakse Roma-clan heeft opgetekend en aangeleerd. Het “Musiceren op gehoor”- een belangrijk onderdeel in deze cultuur- integreert ze in al haar pedagogiek. Deze vorm van lesgeven stelt je in staat om samen muziek te maken zonder dat je muziek kent. Zo verbindt het mensen met heel verschillende achtergronden.