Venster op het Oosten

We hebben even aangezien hoe het Covid-19 virus zich zou ontwikkelen, alvorens verder stappen te zetten met de organisatie van het weekend Venster op het Oosten. De Glind heeft ingrijpende maatregelen genomen. Daarmee is de capaciteit van het centrum beperkt tot max. 50 deelnemers.

Alle maatregelen ten aanzien van onze cursussen staan op onze website: www.volksmuziek.nl/corona/

We duiken onder in de feestelijke en ongetemde sferen van de Balkan en de vrolijke, of juist diep melancholieke Klezmer. We gaan improviseren, leren, en keihard werken aan onze instrumentbeheersing. We gaan genieten van de grenzeloze gezelligheid, de duizelingwekkende maatsoorten en wonderbaarlijke toonladders, die nog lang zullen door dreunen in ons hoofd en hart. De tradities houden we keurig in ere, maar we bieden weinig verzet als we ons mochten verliezen in een paar razende improvisaties. Het Venster op het Oosten weekend is geschikt voor muzikanten en zangers die het beginners stadium voorbij zijn en redelijk vertrouwd zijn met hun instrument of stem. Maar ook voor vergevorderde muzikanten is er genoeg uitdaging!
Venster op het Oosten vindt traditioneel plaats in september. De avonden zijn nog zomers en we zitten graag rond de vuurkorf met een lekker stukje baklava of türlu.

De cursus wordt gegeven in YMCA De Glind. (bij Barneveld).

Voor meer informatie met betrekking tot de locatie klik hier.

Wil je meer weten over de verschillende niveau’s?