Johannes Schiefner

Skald 13.06.2021 Krefeld, Germany

Johannes Schiefner is een gerenommeerde Uilleann Piper in de wereld van continentale Ierse en Keltische muziek. Naast een drukke live- en studioperformer heeft hij door de jaren heen een aanzienlijke hoeveelheid workshopervaring opgedaan tijdens zijn werk bij DUPG, de Duitse Uilleann Piping Society, Stichting Volksmuziek Nederland en Artex Muziekschool Texel. Na in de jaren 90 te hebben gespeeld met LIMERICK JUNCTION, de legendarische Duits-Ierse band, is hij momenteel lid van SKALD – een wereldmuziekband die zich richt op Bal Folk Music uit Keltische landen en Scandinavië. Onlangs richtte hij samen met Monika & Sijtse Braaksma op viool, mandoline, gitaar en bouzouki een volledig nieuw Iers trio op.

In 2013 lanceerde Johannes zijn cd “Watergrasshill”, een eclectische mix van Ierse/Keltische muziek en psychedelische klanken, die enthousiast werd ontvangen door publiek en pers.

Zijn kenmerkende pipingstijl vindt zijn oorsprong in de muziek van oude pipers zoals Seamus Ennis en Tommy Reck. Er zit echter ook een sterk modern tintje in zijn spel, waardoor een synthese mogelijk is van traditioneel en hedendaags soepel open pipes-werk.

Geluidsvoorbeelden van Johannes’ spel zijn te beluisteren op de Soundcloud-website zoals hieronder aangegeven.

www.skald-music.de