Isaac Muller

Het was op het Winterfolk festival in Dordrecht dat Isaac, nog in de kinderwagen, voor het eerst in aanraking kwam met traditionele muziek. Jaren later begon hij zelf te spelen. Eerst op de tin-whistle, maar al snel ook op de houten dwarsfluit. De eerste melodieën leerde hij van zijn neef die al langer actief was als muzikant. Reizen naar Ierland en Bretagne volgden, en steeds werd nieuwe muziek geleerd. Toen hij later naar Amsterdam verhuisde kreeg hij de kans om te spelen in de levendige scene daar en veel te leren.

Vandaag de dag speelt Isaac vooral Ierse en Bretonse muziek op de houten dwarsfluit. In zijn spel is de invloed van veel verschillende muzikanten en stijlen die hij tegenkwam terug te horen. Naast het spelen werkte hij enige jaren mee aan het archiveren en onderzoeken van Nederlandse dansmuziek uit de achttiende eeuw. Ook hiervan klinkt nog wel eens een verdwaald melodietje door in zijn spel.
Op dit moment speelt hij vooral in duo’s met David Munnelly en Philip Masure, en met de Helen Flaherty Band. Verder is hij een veel gevraagd docent in binnen- en buitenland.