Doorslaande tongen

Doorslaande Tongen staat dit jaar in het teken van versieren

Tijdens de succesvolle Doorslaande Tongen van 2018 en 2019 is in meer groepen aandacht besteed aan het gebruik van akkoorden aan de discant en de akkoorden aan de baskant. Maar er is meer… Meer dan alleen kennis van omgang met akkoorden rechts en listig basgebruik links. Dat is het ‘versieren’ van een nummer.
Want als je goed luistert naar een professionele harmonicaspeler, dan zal het je opvallen dat je veel meer hoort dan alleen een basismelodie. Alles wat je eromheen hoort kun je versiering noemen. Dus nadat we in vorige edities aandacht aan akkoorden aan de discant en technieken aan de baskant hebben besteed, wordt het nu de hoogste tijd voor de versiertoer!

Het zal weer even wennen zijn na zo’n absurde periode. We hopen dat al die trekharmonicaliefhebbers hun instrument trouw zijn gebleven. Wij wel! En we kijken weer uit naar de vertrouwde sfeer van dit weekend, dat de afgelopen jaren elke keer weer een groot succes was en bovendien ook heel gezellig. We hebben weer een prachtig stel docenten gevonden, dat wel raad weet met versieren. En mensen die met Ierse muziek bekend willen geraken kunnen ook aan hun trekken komen! Want wij hebben een enthousiaste docente daartoe bereid gevonden!

Het weekend begint op vrijdagavond 27 mei 2022 om 19.00 uur en eindigt zondagmiddag 29 mei om 16.00 uur.

  1. Locatie: De Beukenhof in Biezenmortel. (Noord Brabant)
  2. De cursusprijs is € 241 voor het hele weekend vanaf vrijdagavond t/m zondagmiddag.
  3. Er kan zeer beperkt een 1 persoonskamer besteld worden, waarvoor de toeslag € 55 voor 2 nachten is.
  4. De locatie is lastig te bereiken met openbaar vervoer, zodat er op vrijdagavond een ophaalsservice vanaf station Den Bosch geregeld wordt. Je kunt je hier bij inschrijving voor opgeven. Bijdrage hiervoor is € 6

Mochten in mei 2022 de omstandigheden omtrent corona het doorgaan van de cursus niet toelaten, dan zal er geannuleerd worden, en wordt het betaalde cursusgeld teruggestort.

Alle maatregelen ten aanzien van onze cursussen staan op onze website: www.volksmuziek.nl/corona/

Voor meer informatie met betrekking tot de locatie klik hier.

Wil je meer weten over de verschillende niveau’s?

Als je nog vragen hebt over het weekend, mail naar John Hop

Titel Docent Niveau Prijs  
Romantisch versieren Mark Söhngen 2241,00Vol!
Maak er wat moois van! Frans Tromp 2/3241,00Vol!
Wat maakt een melodie Iers? Mariëtte Kuipers-van Kooten 2241,00Vol!
Wil jij met mij? Wouter Kuyper 2/3241,00Vol!