Pieter Wentzel

Pieter speelt al ruim 15 jaar intensief bodhrán. Begeleiden is zijn passie. Ooit begonnen op piano en toetsen, heeft hij veel gezongen en in diverse bands gespeeld.

Pas toen hij in een folkband speelde, ontdekte hij de bodhrán als percussief begeleidingsinstrument van Ierse en Schotse muziek. Daarnaast ontdekte hij, dat de bodhrán ook voor andere muziekstijlen bruikbaar is. Naast het bespelen van het instrument, gaat zijn interesse ook uit naar het bouwen er van. In 2019 is hij naar Ierland geweest voor een cursus bodhrán bouwen bij Rob Forkner tijdens de “Búla Buzz”. Verder nam hij tijdens dit evenement lessen om zijn kennis en speelvaardigheid op te bouwen van de bodhrán. In 2020 heeft hij inmiddels nog twee online cursussen gevolgd van de “Búla Buzz”.

Pieter heeft zijn vaardigheden en kennis aangescherpt door het spelen in veel sessies, maar met name door de afgelopen 11 jaar tijdens de zondagavond-sessies in Mulligans Irish Bar Amsterdam mee te spelen. Hier heeft hij ook met veel professionele Ierse muzikanten samengespeeld.