HOME    ..SVNCURSUSSENLINKSARTIKELENCONTACTPRIVACYLOGIN

.Login.
Maak een keuze hieronder:
Venster op het Oosten
Doorslaande Tongen
Ierse muziek
Zoek een workshopWeekend cursus

Van 1 t/m 3 februari 2019

Vrij 19:00 t/m Zon 17:00

Postweg 65
3794 MK De Glind

Prijs  € 199,00

Klik HIER voor meer info

 

Details


IERSE MUZIEK

Weekend cursus: Ierse fiddle

Geheel volgens traditie wordt de Ierse fiddle muziek al generaties lang ‘op gehoor’ doorgegeven. Zonder bladmuziek, door na te spelen wat je hoort. Dat gaan we ook dit weekend doen. Dan zal duidelijk worden dat het niet de noten, maar de typische variaties en ornamentatie zijn die de muziek zo Iers laten klinken. Daarnaast komen de streektechnieken aan bod die ervoor zullen zorgen dat de jigs gaan swingen en de reels je doen opspringen uit je stoel om te gaan dansen! Want dat is precies de oorspronkelijke bedoeling van deze muziek: het is dansmuziek en ook dat zal enige aandacht krijgen tijdens het weekend. 

De cursus is geschikt voor iedereen die alle noten in eerste positie op de viool goed kan spelen. Het maakt hierbij niet uit of je nog nooit eerder een Ierse tune hebt gespeeld of dat je al een behoorlijk repertoire hebt. Wie dit wil kan na de cursus bladmuziek meekrijgen. Het meenemen van een opnameapparaat wordt aangeraden.

Standaard stemming beluisteren: The Lads of Laois

 

Docente

Anneke Eijkelboom

Anneke begon op haar achtste met fiddlen en is sindsdien niet meer gestopt. Als tiener bracht ze iedere zomer door in Donegal om te leren van fiddlers zoals James Byrne, Siobhan Peoples en Paddy Glackin. Ze studeerde in Cork, waar ze deel uitmaakte van de lokale 'session scene' en masterclasses volgde aan de universiteit. Nu woont ze in Amsterdam en speelde in binnen- en buitenland met o.a. Stargazer en The Lowland Paddies. Ze is betrokken bij het jongerenmuziekproject Ethno Flanders in Oostende en bij de Fiddlers Farm in Niedorp. Anneke houdt van de krachtige fiddle speelstijl uit Donegal, maar dankzij haar vele muzikale ontmoetingen kunnen een Galicische muineira, een wals uit Estland of een Amerikaanse old time tune ook zomaar voorbij komen in haar repertoire.

Vrije Plaatsen

volgeboekt

Sluitingsdatum voor registratie

27.01.2018

Inschrijven

De registratieperiode voor deze workshop is helaas al voorbij.


Terug naar overzicht