HOME    ..SVNCURSUSSENLINKSARTIKELENCONTACTPRIVACYLOGIN

.Login.
Maak een keuze hieronder:
Venster op het Oosten
Doorslaande Tongen
Ierse muziek
Zoek een workshopWeekend cursus

Van 1 t/m 3 februari 2019

Vrij 19:00 t/m Zon 17:00

Postweg 65
3794 MK De Glind

Prijs  € 199,00

Klik HIER voor meer info

 

Details


IERSE MUZIEK

Weekend cursus: Samenspel

De workshop richt zich uitsluitend tot gevorderde spelers: als solist kun je deunen op tempo spelen, als begeleider moet je ritmisch onderlegd zijn en vlot met akkoordenschema's overweg kunnen. 

We ondernemen een zoektocht, vertrekkend van ieders muzikale persoonlijkheid en specifieke inbreng om samen tot een boeiend groepsgeluid te komen. Waarin verschilt het samenspelen in informele sessies van een uitgewerkt arrangement in concert-verband? Welke technieken kunnen we gebruiken om een nummer zo goed mogelijk te laten klinken? Hoe creëren we een eigen sound? Hoe verwerken we daar allerlei muzikale invloeden in, zonder bekende bands na te apen? Hoe brengen we de nodige afwisseling? Deze, en nog meer vragen zullen tijdens de workshop behandeld worden. En natuurlijk staat het speelplezier centraal!

Ook de 'niet Ierse' instrumenten zijn welkom: cello, altviool, bas, piano, klarinet, sax, trompet, etc....

Docent

Rudy Velghe

Rudy is een multi-instrumentalist. Naast viool en nyckelharpa speelt hij ook gitaar en keyboards. Hij maakte jaren de arrangementen voor de Keltische groep 'Orion' en componeerde en arrangeerde muziek voor televisie. Hij gaf samenspelworkshops op het Gooikoortsfestival, Dranouter en aan andere academies in België. Naast 'Orion' speelde Rudy in tal van andere formaties en projecten: Banra, Ardan, Groef, Cadans der Getouwen, Urban Trad, Dao Dezi, Het huis der verborgen muziekskes, De geest van Kesterheide. Hij werkte mee aan een dertigtal plaatopnames en speelde samen met Philip Catherine, Donal Lunny, Soïg Siberill, Gilles Le Bigot, Jamie McMenemy, Nicolas Quemener, Guy Roelofs en Jenny van Diggelen, Dick vander Harst, Johnny 'Ringo' McDonagh, Dermot Byrne, Conor McCarthy en John Faulkner.

videofragmenten:

http://www.youtube.com/watch?v=SdKC3scbbOg
http://www.youtube.com/watch?v=1ze7OjomvUQ
http://www.youtube.com/watch?v=bH4h6KBmAGo

Vrije Plaatsen

volgeboekt

Sluitingsdatum voor registratie

27.01.2018

Inschrijven

De registratieperiode voor deze workshop is helaas al voorbij.


Terug naar overzicht