HOME    ..SVNCURSUSSENLINKSARTIKELENCONTACTPRIVACYLOGIN

.Login.
Maak een keuze hieronder:
Ierse muziek
Doorslaande Tongen
Venster op het Oosten
Zoek een workshopWeekend cursus

14 t/m 16 september 2018
Vrij 19:00 t/m Zon 17:00
 
Postweg 65
3794 MK De Glind
 
Prijs all-in € 199,00
Details


VENSTER OP HET OOSTEN

Weekend cursus: Shpil Klezmer!

Tijdens een Joodse bruiloft speelden de Klezmorim veel dansvormen, zoals de Freylekhs en de Zhok. Wij zullen ons niet alleen maar richten op de dansvormen, maar ook op de andere vormen zoals de Dobranotsh: muziek die werd gebruikt om de mensen een goede nacht te wensen, of een Nign, een lied zonder woorden, want: zoals in veel volksmuziek is de instrumentale Joodse muziek nauw verwant aan de vocale. De stem is veelal het beginpunt voor de melodie.

We behandelen de verschillende specifieke Klezmerversieringen zoals de krekhtsn. Ook gaan we in op hoe je de muziek mooi kunt begeleiden, zonder de begeleiding volledig uit te schrijven. Klezmer bevat zoveel rijkdom aan klanken en versieringen, welke bijna onmogelijk uit te schrijven zijn! Een aantal keren zullen we samenkomen met de workshop van Bert Vos, om een groot klezmerorkest te vormen, di groyse Kapelje.

Bladmuziek en luisterfragmenten worden vooraf digitaal aan deelnemers verstuurd. Tijdens de workshop werken we zoveel mogelijk uit het hoofd, echter, dit is geen vereiste. Omdat we ingaan op begeleiding en versieringen, is het wel belangrijk dat je comfortabel bent met op gehoor spelen.

Categorie

  • niveau 2/3

Docente

Erica Roozendaal

Erica Roozendaal (1987) uit Onderdijk begon op 8-jarige leeftijd accordeon te spelen. Na een korte studie accordeon en bandoneon in resp. Enschede en Rotterdam, besloot zij naar Kopenhagen te verhuizen om zich daar volledig te richten op klassiek accordeon bij de vermaarde docent James Crabb.

In Kopenhagen rondde ze haar bachelor af en behaalde daar ook haar master. Tijdens de masteropleiding volgde ze ook een éénjarig uitwisselingsprogramma bij Iñaki Alberdi in San Sebastián. Bij Frode Haltli in Oslo heeft ze een tweede master behaald.

Erica heeft een brede muziekinteresse. Haar passie ligt in hedendaagse muziek, volksmuziek en (vrije) improvisatie. Tijdens en na haar studie heeft ze optredens gegeven door heel Europa, als solist of in ensemble/kamermuziek bezettingen. Naast het spelen van reeds bestaande muziek werkt ze veel samen met hedendaagse componisten.

Tegenwoordig woont Erica in Den Haag. Zij treedt regelmatig op als solist of in diverse ensembles. Zo speelt ze in The Klezmer Society. Samen met Francesca Clements vormt ze een duo blokfluit/accordeon; zij richten zich voornamelijk op hedendaagse composities. Met Michel Marang en Antonis Pratsinakis vormt ze het trio Roadrunner, dat zich richt op hedendaagse muziek, volksmuziek en improvisatie. Naast uitvoerend musicus is Erica ook docent.

Doelgroepen

  • Volwassenen
  • Jongeren (v.a. 14 jaar)

Vrije Plaatsen

.

Inschrijven

De registratieperiode voor deze workshop is helaas al voorbij.


Terug naar overzicht