HOME    ..SVNCURSUSSENLINKSARTIKELENCONTACTPRIVACYLOGIN

.Login.
Maak een keuze hieronder:
Venster op het Oosten
Doorslaande Tongen
Ierse muziek
Zoek een workshopDetails


Detail

Uilleann Pipes

Johannes Schiefner

De beginnende uilleann piper wordt geconfronteerd met verschillende technische en muzikale keuzes: van basale ornamentatie zoals rolls en crans, tot de complexere triplets en 'back stitching'. Johannes richt zich op de vragen die studenten stellen. Het belangrijkste is articulatie en frasering - 'De verborgen muziek tussen de noten'.

Na al ons spelen en oefenen, simpel of ingewikkeld, kunnen we muziek laten horen waarnaar luisteraars en spelers graag zullen luisteren. Deze workshop is geschikt voor alle niveaus. Beginners krijgen basisoefeningen. Ook wordt aandacht besteed aan speelstijlen, traditionele opnames en bronnen van internet.

Datum

02.–04.02.2018

Plaats

De Glind
Postweg 65, 3794 MK DE GLIND, Tel. 0342 - 452017, De Glind, Nederland

De Glind is een sfeervolle driesterren groepsaccommodatie in het Jeugddorp De Glind, gemeente Barneveld. De Glind ligt midden in het zeer gevarieerde overgangsgebied tussen de Gelderse Vallei, Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe, net op de grens van Utrecht en Gelderland.

Docent

Johannes Schiefner

Johannes is internationaal actief als Uilleann Piper, speelt in 'Whisht' en 'Skald' (bal-folk), een band die bekend staat om zijn op traditie gebaseerde vernieuwende speelstijl. Johannes was bestuurslid van 'Na Piobairi Uilleann' en geeft al meer dan 20 jaar les. 

Zijn CD 'Watergrasshill' (2013), Iers met popmuziekinvloeden is heel goed ontvangen. Zijn interesse heeft zich verbreed tot dansmuziek uit heel Europa. Het uitbrengen van 'Jaanipäev', een cd met de nadruk op Bretonse en Zweedse muziek en liedjes met zijn bal-folk band 'Skald' is gepland in het najaar van 2017.

Prijs

€ 199,00

Vrije Plaatsen

.

Inschrijven

De registratieperiode voor deze workshop is helaas al voorbij.


Terug naar overzicht