Zingend langs de zijderoute

Zingend langs de Zijderoute

De zijden draad van dit zangweekend vormt de zangcultuur langs de Zijderoute. Voor dit weekend vormen wij een illuster reizend muziekgezelschap, één voor één opstappend in de landen rond de Middellandse en de Zwarte zee. We trekken verder over land tot diep in het verre oosten, en wie weet lukt het ons om India of zelfs China te bereiken! Zangeres en koordirigent Iris Ficker (bekend van Pauni Trio, Iritchka) zal de troepen aanvoeren en met de haar bekende oog voor detail, veel stemtechniek en theatraliteit de zanggroep van het nabije naar het verre vérre oosten geleiden.

De Zijderoute was een netwerk van karavaanroutes door Centraal-Azië, waarlangs gedurende vele eeuwen handel werd gedreven tussen China en het oosten van Azië aan de ene kant en het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied aan de andere kant. Eeuwenlang, van de klassieke oudheid tot de late middeleeuwen, was de zijderoute de belangrijkste verbinding tussen oost en west. Hoewel de term Zijderoute suggereert dat het om één route ging, hebben er in de loop der eeuwen verschillende routes bestaan. De term wekt de indruk dat het een lange reis betreft, maar in feite waren er maar weinig reizigers die de hele route van begin tot eind aflegden.

Het wordt nog spannend welke route ons gezelschap zal gaan afleggen want hoe gaan we de route bepalen? En wie haakt er op welk punt aan of af? Iris zal in ieder geval haar uiterste best doen om de gehele zangkaravaan bijeen te houden en met goed gevolg de bandieten te laten omzeilen. Kom en wees voorbereid op een avontuurlijke en speelse zangreis!