Erica Roozendaal

Erica Roozendaal (1987) uit Onderdijk begon op 8-jarige leeftijd accordeon te spelen. Na een korte studie accordeon en bandoneon in resp. Enschede en Rotterdam, besloot zij naar Kopenhagen te verhuizen om zich daar volledig te richten op klassiek accordeon bij de vermaarde docent James Crabb.

In Kopenhagen rondde ze haar bachelor af en behaalde daar ook haar master. Tijdens de masteropleiding volgde ze ook een éénjarig uitwisselingsprogramma bij Iñaki Alberdi in San Sebastián. Bij Frode Haltli in Oslo heeft ze een tweede master behaald.

Erica heeft een brede muziekinteresse. Haar passie ligt in hedendaagse muziek, volksmuziek en (vrije) improvisatie. Tijdens en na haar studie heeft ze optredens gegeven door heel Europa, als solist of in ensemble/kamermuziek bezettingen. Naast het spelen van reeds bestaande muziek werkt ze veel samen met hedendaagse componisten.

Tegenwoordig woont Erica in Den Haag. Zij treedt regelmatig op als solist of in diverse ensembles. Zo speelt ze in The Klezmer Society. Samen met Francesca Clements vormt ze een duo blokfluit/accordeon; zij richten zich voornamelijk op hedendaagse composities. Met Michel Marang en Antonis Pratsinakis vormt ze het trio Roadrunner, dat zich richt op hedendaagse muziek, volksmuziek en improvisatie. Naast uitvoerend musicus is Erica ook docent.