Ritmes van de Balkan en Anatolië

Over pittige timing, zwoele ritmes, smaakvolle versiering en kruidig accoordgebruik olv Nehrun Aliev (percussie, accordeon, klarinet, keyboard)

Tips en trics voor wie zijn ritmische vaardigheden wil bijvijlen en begeleidings-technieken wil updaten. Onder de kundige leiding van Nehrun Aliev duiken we in de geheimen van timing, ritme, versieringen en accoordgebruik, die zo karakteristiek zijn voor de “Roma-sound”.

Nehrun studeerde klassiek klarinet in Zürich en heeft inmiddels een breed concertrepertoire van uiteenlopende muziekstijlen en op verschillende instrumenten. Hij leert je graag de kneepjes van de balkanritmes op darabukka, tapan , bendir en cajon of helpt je om hinkende maten en lastige ritmes om te zetten naar je (melodie) instrument. Met plezier zoekt hij groovy accoordbegeleidingen op de accordeon, piano of keyboard .Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn, wel in stijl en smaakvol zodat je je muziek een goede boost kunt geven.

De workshop werkt als een gemengd ensemble, met speciale aandacht voor percussie, klarinet en accordeon. Aan de hand van een aantal mooie nummers, zullen we de verschillende ritmiek onder handen nemen, zowel in de begeleiding als in de melodie. Bij de melodie, kan de versiering een belangrijke rol spelen voor het ritme! Zo nodig zal er ook aandacht zijn voor de verschillende balkan toonladders. Aan bod komen vragen als: Hoe verdeel je de ritmes en akkoorden over je instrument, wat speel je wel, wat kun je eventueel weglaten. Hoe vorm je een geoliede “backline” met de begeleidingsafdeling van een band! (slagwerk, bas, gitaar, toetsen) en hoe kunnen melodie instrumenten daar ook hun steentje aan bijdragen, als ze even geen melodie spelen…..

Niveau: midden-gevorderd
Redelijk van blad kunnen spelen en/of accoorden kunnen vinden. Percussionisten (eventueel zonder techniek) maar met goed gevoel voor ritme . de voertaal is “muziek”, “handen & voeten”, Engels, Duits