Nehrun Aliev en Monique Lansdorp

Nehrun Aliev

Nehrun is multi instrumentalist en bezield muziekpedagoog en woonachtig in Zwitserland/Wintertur. Nehrun stamt uit een Macedonische muziekfamilie. Als 4-jarige begeleidde hij zijn vader bij bruiloften op de darbuka en leerde zo de vele stijlen van de lokale volksmuziek kennen. Spoedig volgden de piano, klarinet, keyboard, accordeon, tapan, kaval….. Nadat zijn familie naar Zwitserland emigreerde,  studeerde hij klassiek klarinet en schoolmuziek aan de Hochshule der Künste in Zürich.(CH). Samen met zijn vader richtte hij de familieband ” Tayfa” op (https://tayfa.ch/) evenals Balkanbrassband  “Aliev Bleh Orkestar” (http://aliev.ch/), waarvoor hij vele stukken arrangeerde en componeerde

Op dit moment maakt Nehrun deel uit van een aantal interessante ensembles:

– Duo Dancing Fingers : https://www.youtube.com/watch?v=QEVRDG-0n5o

– Trio Vadane : https://www.vadane.ch  en https://www.youtube.com/watch?v=t6XLQd9LdQI

– de succesvolle Zwitserse wereldband “Sebass“ (sebass.ch)

Nehrun spreekt Duits, Turks, Macedonisch en (een beetje) Engels

Monique Lansdorp

Monique is een autoriteit op het gebied van wereldmuziek. Oorspronkelijk klassiek opgeleid (viool & musicologie) verdiepte zij zich langdurig in Balkan-en Klezmermuziek (Lansdorp Klezmerstringtrio ) en speelde met menige grootheid in de internationale wereldmuziekscene. Haar 20 jarige carrière als violiste in de band van Boudewijn de Groot, heeft de liefde voor de volk-en wereldmuziek niet verminderd. Integendeel, de huidige ontwikkelingen in traditionele wereldmuziek en dans blijven voor haar een bron van inspiratie.

Monique en Nehrun spelen en werken al meer dan 10 jaar samen in de internationale wereldmuziekscene en verheugen zich zeer op VoHo!