Muziek langs de Via Egnatia

Workshop: Muziek langs de Via Egnatia –  niveau 2-3-4

Gedurende dit weekend richten wij ons op de Griekse muziek; zowel de volksmuziek uit de verschillende streken van Griekenland als de meer stedelijke en beladen Rebetikamuziek.

Griekse muziek kenmerkt zich door een mix van invloeden uit Oost en West. Dit hoor je terug in de toonladders en ritmes. De Griekse muziek, is daarmee een heerlijke veelzijdige bron voor muzikanten die hun horizon willen verbreden.

Een bijzonderheid die ook even aan bod zal komen, is de Epirotische muziek met zijn pentatoniek. Deze muziekstijl is volkomen uniek en lijkt niet op wat we gewend zijn te horen uit de Balkan.

Tijdens het weekend kunnen we meerwaarde creëren door bij plenaire sessies samenwerking te zoeken met het orkest van Monique Lansdorp. We trekken elkaar daarbij naar het hoogst mogelijke niveau!

Blazers kunnen vanzelfsprekend hun hart ophalen bij Holger, maar om de Griekse klank in gemengd ensemble te kunnen maken, is ook plaats voor andere melodie- en begeleidingsinstrumenten. En indien er een zanger(es) in de gelederen is die één of twee liedjes zou kunnen zingen, maakt dit het feest compleet. Wil je ook zingen, meld dit dan ruim tevoren, zodat de arrangementen op het stembereik kunnen worden aangepast.

Wanneer je je instrument redelijk beheerst en toe bent aan wat uitdaging, kun je meedoen met deze workshop. Holger zorgt voor partijen en rollen in de bezetting van verschillende niveau’s, zodat ook onze vergevorderde deelnemers  voldoende uitdaging krijgen.