Masterclass voor kleine ensembles

De kursus is een voortzetting van het idee van vorig jaar.

Dit jaar olv twee docenten met nog meer mogelijkheden voor persoonlijke en instrument gerichte aandacht !  Ook de afstand zal iets groter zijn als normaal, maar dat levert nieuwe uitdagingen op voor onze oren en ogen:  horen met je ogen, en zien met je oren….   Samenspel zonder vrees!

Kom met je ensemble naar VOhO  – of vorm er één voor deze gelegenheid  – en werk een weekend lang aan tips en trucs van bekend en onbekend repertoire.

We werken plenair en in kleinere groepen met ensembles. Iedereen werkt evenredig olv beide docenten. De definitieve opzet wordt op vrijdagavond samen besproken.
Het repertoire is in principe gericht op “het oosten”, en breed geinterpreteerd.

Balkan-Oriental met dit jaar specifieke aandacht voor Gypsy-Roma materiaal.

Brede keuze uit de stijlen algemeen Balkan, Klezmer-Sefardisch, Gypsy Roma, of meer zuidelijk oriëntaals Grieks, Albanees, Turks, eventueel Armeens, etc.

Je beslist zelf waaraan je wilt werken. Eigen repertoire en nieuw repertoire.

Voor wie?

Voor bestaande duos, trios (eventueel kwartet) mét of zonder veel samenspeelervaring.

Deze cursus is niet voor losse muzikanten maar je kunt je wel als gelegenheidsensemble aanmelden.  Alle samenstellingen zijn welkom.

Van de deelnemende ensembles wordt verwacht dat ze minimaal 2 nummers voorbereid hebben, waaraan ze willen werken tijdens de masterclass. Een van de nummers moet paraat zijn om je ensemble mee te presenteren op vrijdagavond bij aanvang van de cursus. Het andere nummer kan eventueel  in de “grondverf” staan. We zullen die nummers ook plenair behandelen zodat we elkaar kunnen inspireren.  Sleutelwoorden bij deze masterclass zijn:

speelplezier, presentatie, stijl & arrangement, durf & uitdaging, nieuwsgierig, & inspiratie!