Masterclass duo’s en trio’s

Sleutelwoorden bij deze masterclasses zijn:

muzikaal, communicatief, diepgang, inspiratie, stijl & arrangement

presentatie, speelplezier, uitdaging, battle, nieuwsgierig, durven!

Wanneer je met twee muzikanten samenspeelt, voer je een zeer direct en soms zelfs intiem muzikaal gesprek. Werken met de focus op het duo is de ultieme tool om je samenspel eens flink onder de loep te nemen en met de ander als muzikale spiegel te werken aan fine-tuning van je muzikale communicatie.

Voor wie?

Muzikanten met samenspeel ervaring!

Kom met je vaste duo naar VohO  – of vorm een duo voor deze gelegenheid  – en werk een weekend lang aan tips en trucs olv docent Monique Lansdorp.

Wat voor duo?

Afhankelijk van je muziekkeuze kan een duo vele gezichten hebben:

Een combi van melodie-instrument met een harmonie-instrument is voor de moderne wereldmuziek vaak wel ideaal. Maar een meer traditionele setting met twee gelijke instrumenten is ook welkom mits je openstaat om nieuwe vaardigheden te leren in ritme en begeleiding. (Bijv. bij 2 blaasinstrumenten of 2 strijkinstrumenten.)

Speel je in een groter ensemble (band of orkest), kom dan eens met je muzikale tegenspeler (klarinet & accordeon of accordeon & percussie of viool & bas).

Neem iemand mee waar je graag mee musiceert en de duo uitdaging mee aan wilt gaan!  (Trio kan eventueel ook)

Repertoire

We studeren plenair en met privé duo-coaching. Eigen repertoire en nieuw repertoire. Je beslist zelf waaraan je wilt werken. Het weekend biedt een fantastisch podium om het geleerde direct in de praktijk te brengen op de sessie avonden voor enthousiaste medecursisten.

Repertoire keuze uit de stijlen : algemeen Balkan , Klezmer-Sefardisch , Gypsy – Roma, of meer zuidelijk oriëntaals Grieks – Albanees – Turks – Armeens, etc.

Bij aanvang vd cursus wordt verwacht dat je minstens een nummer als duo/ trio samen kan presenteren.