Doorslaande Tongen

Doorslaande Tongen 2021:

We gaan op de versiertoer!

Ja, we gaan weer vol op het buikorgel na een jaar in een verplichte winterslaap te zijn gedwongen. Want in november is iedereen die wil, gevaccineerd tegen de virale terreur en durven we het dus weer aan ons geliefde muziekweekend op poten te zetten.

“Goede harmonicaspelers zijn vaak goede versierders.” Dat schreef Mark Benjamin in DN nummer 52 in 1999. Niets is minder waar. Want als je goed luistert naar een professionele harmonicaspeler, dan zal het je opvallen dat je veel meer hoort dan alleen een basismelodie. Alles wat je eromheen hoort kun je versiering noemen.

Dus nadat we in vorige edities aandacht aan akkoorden aan de discant en technieken aan de baskant hebben besteed, wordt het nu de hoogste tijd voor de versiertoer!

Het zal weer even wennen zijn na zo’n absurde periode. We hopen dat al die trekharmonicaliefhebbers hun instrument trouw zijn gebleven. Wij wel! En we kijken weer uit naar de vertrouwde sfeer van dit weekend, dat de afgelopen jaren elke keer weer een groot succes was en bovendien ook heel gezellig.

Inmiddels zijn we docenten aan het benaderen die wel raad weten met versieren. We houden je op de hoogte.

Groeten van Mieke, John en Eduard

Uiteraard wordt alles georganiseerd binnen de corona regelgeving van de overheid. Kijk voor de maatregelen van de SVN op de Coronapagina.

Wil je meer weten over de verschillende speelniveau’s in de workshops? Kijk hier.

Pagina bijgewerkt op 13-5-2021