Corona

Hoe organiseert de SVN haar weekends in “coronatijd”?

De overheidsregels die tijdens het betreffende weekend van kracht zijn worden door de SVN nageleefd.

Per 25 februari zijn de volgende versoepelingen ingegaan en dat is het scenario is voor het komende Ierse weekend:

Geen corona toegangsbewijs, geen verplicht testen voor toegang, Geen anderhalve meter afstand en geen mondkapje.

Het virus is echter niet weg en al worden we er niet meer zo ziek van; we moeten nog steeds voorzichtig zijn met elkaar. SVN weekends willen we ook zo veilig mogelijk houden voor ouderen, kwetsbare mensen en mensen die niet gevaccineerd kunnen of willen worden. Met de versoepelingen is het risico dat iemand per ongeluk een besmetting mee naar het weekend neemt groter geworden.

Daarom vragen we aan onze deelnemers, onze docenten en vrijwilligers om in de week voor het weekend zo min mogelijk risico’s te nemen en drukke plaatsen te vermijden, zodat je niets oploopt. Ook vragen we iedereen om op de vrijdag vóór de start van het weekend een thuistest te doen en je af te melden als je klachten hebt of positief test. Er zal je bij aankomst niet gevraagd worden of je een zelftest hebt gedaan of wat daarvan de uitkomst was.

Op deze manier houden we het risico op besmetting zo laag mogelijk en kunnen we allemaal optimaal genieten van elkaars gezelschap en het heerlijke feit dat we weer samen muziek kunnen maken.

Verder vragen we iedereen natuurlijk om zich te houden aan de tijdens het weekend geldende Nederlandse basisregels van de Rijksoverheid.

Maatregelen:

  • Centraal informatiepunt SVN secretariaat, zie contactpagina.
  • Informatie betreffende de geldende maatregelen aan deelnemers en docenten voorafgaand aan het weekend
  • Tijdelijk versoepeld annuleringsbeleid wanneer je onverhoopt kort vóór het weekend te maken krijgt met een (verdenking van) een besmetting van jouzelf of één van je huisgenoten

Wat kun je zelf doen?

  • Kom niet naar het weekend als je klachten hebt of positief test! Dat is verdrietig, maar we willen iedereen gezond houden.
  • Nies of hoest in je elleboog en was je handen
  • Niet iedereen voelt zich al fijn op minder dan 1.5 meter. Geef elkaar dus de ruimte.
  • Handen geven en knuffelen is nog steeds geen goed idee. Glimlachen mag altijd en onbeperkt 🙂
  • Blaasinstrumenten buiten, of op de eigen kamer schoonmaken.  Zorg dat tijdens het spelen condens druppels worden opgevangen
  • Neem eigen spulletjes mee, zoals handgel, reinigingsdoekjes of mondkapjes als je dat fijn vindt.
  • Zorg voor warme kleding voor eventuele buitenlessen, voor ‘s avonds bij de vuurkorf, of voor het spelen in een ruimte waar wat meer geventileerd wordt, dus het wat koeler kan zijn dan normaal.

Het tijdelijk restitutiebeleid in coronatijd:

Het tijdelijke beleid is om er voor te zorgen dat er geen drempel is voor deelnemers om bij corona gerelateerde klachten op het allerlaatste moment te kunnen annuleren.

Indien je kort voor aanvang van het weekend klachten hebt zoals koorts, hoesten en/of benauwdheid, of je hebt een huisgenoot met deze klachten, of je bent in thuisisolatie, dan kun je niet komen. Dan geldt het tijdelijk restitutiebeleid. Je krijgt het hele cursusbedrag teruggestort.

LET OP: voor alle andere gevallen gelden wel de normale restitutieregels.

Moet onverhoopt vanwege beperkingen van overheidswege het gehele weekend worden geannuleerd, dan gelden de normale regels: iedereen krijgt in deze situatie zijn geld terug.

Kijk voor meer informatie op de websites van het RIVM en het KNMO

Bijgewerkt op 25 februari 2022